Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hellend dak: bedekkingen, isolatie & ontmossing

Hellende daken zijn nog steeds erg populair. Je kan ze afwerken met verschillende soorten dakbedekkingen. Ook de isolatie en de ontmossing van een hellend dak zijn grote aandachtspunten. In dit artikel vind je meer info over schuine daken.

Een hellend dak plaatsen, renoveren of herstellen? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Populaire dakbedekkingen voor schuine daken

Voor de bedekking van een hellend dak zijn er verschillende opties. Hier vind je alvast enkele dakbedekkingen die vaak toegepast worden bij schuine daken:

 

dakpannen plaatsen 1) Dakpannen

Dakpannen zijn een klassieke dakbedekking voor een hellend dak. Er zijn keramische en betonnen pannen en ook qua vorm zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor holle of platte dakpannen.

Bij het plaatsen van dakpannen is het aangeraden om ze af te werken met een coating. Hiermee kan je je dak langer beschermen tegen de weersomstandigheden.

Lees hier meer over dakpannen.

 

 

 

leien hellend dak 2) Leien voor hellend dak

Ook leien zijn een populaire keuze voor schuine daken. Je kan kiezen voor natuurleien of voor kunstleien. De kosten van natuurleien liggen een pak hoger dan die van kunstleien, maar doorgaans gaan natuurleien ook langer mee.

Leien vormen een waterdichte bedekking voor het dak die goed bestand is tegen temperatuurverschillen. Daarnaast worden leien ook soms gebruikt voor het bekleden van gevels.

Ontdek hier meer over leien daken.

 

 

 

rieten dakbedekking 3) Rieten dakbedekking

Wil je je hellend dak een meer klassieke look geven, dan is een rieten dakbedekking zeker een mogelijkheid. Je kan kiezen voor een open constructie of voor een gesloten rieten dak. Beide constructies hebben hun voor- en nadelen.

Een algemeen nadeel is aan rieten daken is het onderhoud. Mossen en algen kunnen zich al snel op het riet gaan hechten, waardoor het dak al snel een onverzorgde uitstraling kan gaan krijgen.

Meer info over rieten daken vind je hier.

 

 

 

groendak hellend dak 4) Groendak: een groen alternatief

Wie eens iets anders dan een klassieke dakbedekking wil voor zijn hellend dak, kan zeker een groendak overwegen. Hierbij is het dak begroeid met vetplanten, gras, kruiden of een andere soort vegetatie.

Groendaken geven je woning een natuurlijke uitstraling en zorgen voor een goede isolatie. Ze kunnen wel te maken krijgen met onkruidgroei en het is moeilijker om lekken op te sporen en op te lossen bij deze daksoort.

Ontdek hier meer over groendaken.

 

 

 

Naast de hierboven genoemde bedekkingen voor schuine daken zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. Dakplaten en zinken daken behoren bijvoorbeeld ook nog tot de opties.

Ben je op zoek naar een dakwerker voor het plaatsen, renoveren of herstellen van een hellend dak? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij dakwerkers. Klik hier voor meer info.

 

Hellend dak isoleren

Natuurlijk is het isoleren van een dak een groot aandachtspunt als je de energieprestaties van je woning wil verbeteren. Een hellend dak kan zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden.

Bij het isoleren langs de binnenzijde kiest men vaak voor een minerale wol (bijvoorbeeld glaswol of rotswol) of voor isolatieplaten (bijvoorbeeld uit PIR of PUR). Het aanbrengen van PUR-schuim behoort hierbij ook tot de mogelijkheden. Bij het isoleren van een hellend dak langs de buitenzijde gaat de voorkeur meestal uit naar stijve isolatieplaten.

Wil je meer te weten komen over de soorten dakisolatie en de methodes voor het plaatsen van het isolatiemateriaal? Ga dan naar het artikel “Dakisolatie plaatsen“.

Op zoek naar een isolatiespecialist voor het isoleren van een schuin dak? Via de offerteservice kan je prijzen op maat aanvragen bij experts in dakisolatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Je dak ontmossen is echt wel nuttig!

hellend dak ontmossen

Je dak krijgt heel wat te verduren onder de weersomstandigheden. Na verloop van tijd kunnen mossen, algen en ander vuil zich op de dakbedekking gaan hechten. Dit zorgt niet alleen voor een onverzorgde look van je woning, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben voor je dakconstructie. Door de mossen en algen kunnen er namelijk barsten en scheurtjes in de dakbedekking ontstaan. Hierdoor vergroot de kans op lekken, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Om dit probleem te verhelpen kan je je dak laten ontmossen. Hierbij zal een reinigingsspecialist het dak inspecteren om de juiste methode voor de dakreiniging te bepalen. Na het verwijderen van het mos op het hellend dak kan je nog een moswerend middel of een speciale coating laten aanbrengen. Op die manier zal het mos zich minder snel op het dak kunnen hechten en kan je dus langer genieten van een mooi dak.

Wil je meer weten over de mogelijke reinigingsmethodes en de prijzen van het ontmossen van daken? Ga dan naar het artikel “Dak ontmossen“.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten