Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakconstructie.be
banner image

Dakbedrijf

Dakwerken zijn soms risicovol en vereisen de nodige expertise. Het is dan ook een goed idee om te vertrouwen op een dakbedrijf. Zo’n professional geeft je advies op maat, zorgt voor een correcte uitvoering van de werken en biedt de beste garantie op een langdurige oplossing. Maar hoe vind je nu een geschikte dakwerker? Hoe gaat een dakbedrijf te werk? En wat kost het? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Hoe dakbedrijven vergelijken?
Werkwijze dakbedrijf
Prijzen dakbedrijven
Tips bij keuze dakbedrijf
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarvoor kan je een dakbedrijf inschakelen?

Wil je zeker zijn van een correcte en veilige uitvoering van je dakwerken? Dan is het een goed idee om een dakbedrijf in te schakelen. Maar voor welke soorten werken kan je nu een beroep doen op een dakbedrijf? Een overzicht:

 • Renovatie dak: je dak kan toe zijn aan een grote of kleine renovatie. Dat kan bijvoorbeeld de plaatsing van een nieuwe dakconstructie zijn of een nieuwe dakbedekking. Ook voor kleinere herstellingen van bv. loskomende dakpannen of een lek kan je een dak bedrijf inschakelen.
 • Onderhoud dak: je dak heeft regelmatig onderhoud nodig. En ook dat kan je best laten uitvoeren door een ervaren dakwerker. Mossen en ander vuil kunnen je dakbedekking namelijk poreus maken, waardoor de kans op lekkages verhoogt. Laat je dak en dakgoot dus tijdig reinigen of ontmossen.
 • Dakisolatie: er zijn verschillende manieren om je dak te isoleren en ook verschillende materialen die je kan gebruiken. Ook hiervoor vertrouw je best op een dakbedrijf. Zo ben je zeker van een optimaal rendement van je isolatie.
 • Dakramen of dakkapel plaatsen: tot slot kan een dakbedrijf ook een dakraam of dakkapel installeren. Afhankelijk van het type dak zijn er tal van dakramen waaruit je kan kiezen.  Een dakraam of dakkapel is een goede manier om meer lichtinval te creëren.

Op zoek naar een dakbedrijf? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes vergelijken van dakbedrijven in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

dakbedrijf

 

Hoe dakbedrijven vergelijken?

Een geschikt dakbedrijf vinden doe je door meerdere offertes naast elkaar te leggen. Maar hoe doe je dat nu, gericht dakbedrijven vergelijken? We geven je een overzicht van enkele belangrijke aspecten:

 

 1. Volgens specialisatie

  Elk dak bedrijf heeft zo z’n eigen specialisatie en dat kan erg uiteenlopend zijn. Zo heb je dakwerkers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van dakramen, of eerder in het plaatsen van dakisolatie, …  Kies voor een bedrijf dat zich toespitst op de werken die jij wil laten uitvoeren.

 2. Volgens gekozen materialen of methode

  Welke nieuwe dakbedekking raadt een dakbedrijf aan? Welke oplossing stelt een dakwerker voor om een lek te herstellen? Op welke manier wil een dak bedrijf je dak isoleren en met welk isolatiemateriaal? Er zijn tal van mogelijke methodes en beschikbare materialen om dakwerken aan te pakken. Vergelijk dus zeker de verschillende adviezen die de dakbedrijven je geven.

 3. Volgens totale kosten

  De prijs voor je project is natuurlijk een doorslaggevend element bij de keuze voor een dakbedrijf. Door meerdere prijsvoorstellen te vergelijken kan je vaak ook extra besparen. Let wel op dat je de prijsvoorstellen correct vergelijkt door ook na te gaan wat er net allemaal in die prijs inbegrepen zit. Vraag ook zeker of er nog extra kosten kunnen bijkomen, zodat je een goed idee hebt van het totale kostenplaatje.

 4. Volgens wat inbegrepen is in de werken

  Ga voor elke offerte na wat er nu precies allemaal inbegrepen is in de eindprijs. Hou daarbij vooral rekening met de voorbereiding en afwerking. Zorgt een dakwerker bv. voor een goede afwerking van de randen van je EPDM dak met vormfolie? Behandelt het bedrijf na de reiniging je dak ook met een dakcoating die beschermt tegen vuil en mos? Verwijdert het bedrijf ook eerst de oude dakisolatie? Het zijn allemaal dingen die je best op voorhand nagaat.

 5. Volgens uitvoertermijn

  Controleer zeker ook wanneer een dakbedrijf de werken kan uitvoeren. Soms is het misschien belangrijk dat een dakbedrijf snel kan langskomen, zoals in het geval van een lekkage. De uitvoertermijn kan ook verschillen per dakbedrijf. Als de uitvoertermijn dus belangrijk is voor jouw project, hou er dan zeker rekening mee bij je keuze.

 6. Volgens voorwaarden en garantieregeling

  Zorg er voor dat het duidelijk is onder welke voorwaarden een dakbedrijf de werkzaamheden uitvoert. En kijk ook naar de garantieregeling van het bedrijf. Welke garantie bieden ze voor de uitgevoerde werken en de materialen, en hoe lang duurt die garantie? Het is belangrijk om hiervan goed op de hoogte te zijn zodat je financieel beschermd bent en later niet voor verassingen komt te staan.

Vrijblijvend dakbedrijven vergelijken? Via onze offerteservice brengen we je in contact met 2 à 3 dakbedrijven in de buurt. Zo kan jij een doordachte keuze maken. Vul het offerteformulier in.

 

Werkwijze dakbedrijf

Hoe verloopt de zoektocht naar een geschikt dakbedrijf? En hoe gaat een dakbedrijf te werk wanneer je hen contacteert? Onderstaande stappen komen doorgaans terug bij het verloop van dakwerken:

 

1. Offertes aanvragen

Je wil je dak renoveren, laten reinigen, herstellen, isoleren…? Dan is de eerste stap om offertes aan te vragen bij meerdere dakwerkers. Door meerdere offertes te bekijken, krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen, methodes, materialen… Wees bij je aanvraag ook concreet genoeg, zodat we je meteen in contact kunnen brengen met een dakbedrijf met de juiste specialisatie.

 

2. Dak inspecteren & offertes opmaken

Na jouw aanvraag zal een dakbedrijf eerst jouw situatie grondig bekijken. Welke werkzaamheden moeten er gebeuren? Wat is de omvang van die werken? En vallen die binnen de specialisatie van het bedrijf? Bovendien luisteren dakwerkers ook graag naar jouw eigen voorkeuren en wensen, en zullen ze steeds rekening houden met je budget. Nadien gaat het bedrijf dan een offerte op jouw maat opmaken.

 

3. Offertes vergelijken en akkoord geven

Nu jij de offertes heb ontvangen, kan je gaan vergelijken. Kijk daarbij zeker naar de totale eindprijs, maar ook naar de uitvoertermijn, de voorgestelde werken, de gebruikte materialen, de garantieregeling… Stel ook bijkomende vragen als je die hebt. Zo kan je een doordachte keuze maken voor een dak bedrijf. Heb je die keuze gemaakt? Dan kan je je akkoord geven aan het bedrijf.

 

4. Dakwerken uitvoeren

Nu rest er alleen nog de dakwerken effectief uit te voeren. Daarvoor komt het dakbedrijf op de afgesproken datum langs. Hoelang de dakwerken duren, hangt natuurlijk af van wat die precies inhouden. Een volledig nieuwe dakconstructie laten plaatsen zal uiteraard langer duren dan een lek in je dakgoot herstellen.  En ook eventuele voorbereidende werken kunnen een verschil maken in de uitvoertermijn.

 

Prijs dakbedrijf

De kosten voor een dakbedrijf kunnen sterk uiteenlopen afhankelijk van het type dakwerk dat je laat uitvoeren. Daarnaast hebben ook de gebruikte materialen, het type dak, de oppervlakte van je dak… een invloed op de prijs. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde dakwerken prijzen:

CategorieType dakwerkGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
DakrenovatieNieuwe dakbedekking€ 20 à 200 per m²
Nieuwe dakconstructie€ 175 à 500 per m²
Overzetdak€ 50 à 65 per m²
OnderhoudReiniging + ontmossing€ 10 à 15 per m²
Reiniging + ontmossing + coating€ 30 à 50 per m²
DakisolatieLangs binnen€ 20 à 50 per m²
Langs buiten€ 40 à 100 per m²
Dakraam/-kapel plaatsenDakraam€ 200 à 800
Dakkapel€ 3.300 à 5.400

Benieuwd naar de exacte prijs? Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend offertes van meerdere dakbedrijven in jouw buurt. Zo kan je verschillende prijsvoorstellen vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Druk de kosten voor een dakbedrijf met premies!

Als je een dakbedrijf inschakelt voor je dakwerken, kan je aanspraak maken op verschillende premies. Denk maar aan de Mijn VerbouwPremie, de EPC-labelpremie, gemeentelijke premies… Bovendien geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% op de materiaal- en arbeidskosten, wanneer je woning minstens 10 jaar oud is.

Advies op maat? Een dakbedrijf kan je verder informeren over de mogelijke premies en helpt je bovendien met de aanvraag. Kom in contact met dakwerkers in de buurt.

 

 

dakwerker

 

Hoe kies ik een betrouwbaar dakbedrijf?

Tot slot geven we je nog enkele tips mee om een betrouwbaar dakbedrijf te kiezen voor jouw project:

 • Vergelijk meerdere offertes: om een geschikt dakwerken bedrijf te vinden aan een correcte prijs raden we aan om 2 à 3 offertes te vergelijken. Zo kan je niet alleen kosten, maar ook uitvoertermijnen, adviezen, voorwaarden… naast elkaar leggen en een doordachte keuze maken.
 • Wees specifiek bij de offerteaanvraag: bij het invullen van het offerteformulier ben je best zo concreet mogelijk. Probeer dus je eigen wensen en de situatie duidelijk uit te leggen. Zo weet een dak bedrijf precies wat je wil en kunnen zij meteen kijken of ze geschikt zijn voor het project.
 • Kies een dakbedrijf in de buurt: wanneer je op zoek bent naar een geschikt dakbedrijf, kies dan bij voorkeur een bedrijf in jouw regio. Zo bespaar je alvast op de verplaatsingskosten van de dakwerker. Dat kan vooral een sterk verschil maken als je project wat langer duurt.
 • Kijk naar referenties en recensies: hoewel we je sowieso in contact brengen met een erkend en ervaren dak bedrijf, is het toch aangeraden om ook eens naar de recensies en referenties van het dakbedrijf te kijken. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je nog zekerder zijn van de juiste keuze.

 

CONCLUSIE: offertes vergelijken loont!

Door offertes van meerdere dakbedrijven te vergelijken, vind je dus zeker de meest geschikte vakman voor de beste prijs. Daarnaast kan je ook een dak bedrijf kiezen dat rekening houdt met jouw wensen en budget, en je op basis daarvan advies op maat bezorgt. Via onze offerteservice brengen we je in contact met 2 à 3 dakbedrijven in jouw buurt. Vul dus zeker onderstaand offerteformulier in:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.