Dakwerken laten uitvoeren? Vraag online offerte aan.

Subsidies en premies dakrenovatie

Wanneer je het dak van de woning laat renoveren, kom je in aanmerking voor een aantal zeer aantrekkelijke premies en subsidies. Hier vind je vier interessante maatregelen waarmee je de investering in een dakrenovatie sneller kan terugverdienen.

 

premie dakisolatie1. Isolatiepremie dak

Bij het renoveren van daken is het aangewezen om ook in dakisolatie te investeren.

Voor het isoleren van je dak kom je namelijk in aanmerking voor een isolatiepremie van de netbeheerder.

Het precieze bedrag van deze premie hangt af van de persoon die de isolatiewerken uitvoert: de premie is lager (€3/m²) als je de werken zelf uitvoert dan als je een aannemer inschakelt (€6/m²).

 

Er zijn ook voorwaarden op het gebied van de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal. De minimale Rd-waarde moet 4,5 m² K/W zijn.Voor meer informatie over de hoogte van de isolatiepremie en de voorwaarden verwijzen we je graag door naar dit artikel op mijn-dakwerker.be.

Wil je je dak laten isoleren door een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij isolatiespecialisten. Klik hier voor meer info.

 

2. Renovatiepremie dak

Bij dakwerken zoals het vervangen van bestaande dakstructuren, het vernieuwen van de waterdichte dakbedekking en het vervangen van dakgoten en dakramen kan je een renovatiepremie ontvangen. Het premiebedrag hangt af van je inkomen. In de praktijk kun je zo’n 20% tot 30% van de kosten (exclusief BTW) terugvorderen. Voor de categorie dakrenovatiewerken moet je minstens 2500 euro aan facturen kunnen tonen (excl. BTW). De totale renovatiepremie kan maximaal €10.000 bedragen.

Je moet dan wel aan een aantal inkomensvoorwaarden voldoen en er zijn ook voorwaarden voor de te renoveren woning. De woning moet bijvoorbeeld minimaal 30 jaar oud zijn. Wil je precies weten hoeveel premie je kunt krijgen? Kijk dan op www.premiezoeker.be.

 

3. Verbeteringspremie

Bij het herstellen of vernieuwen van de draagstructuur van het dak, van de dakbedekking, van de goten en van de dakramen kan je een verbeteringspremie van 1.250 euro krijgen. De facturen mogen maximaal 12 maanden oud zijn en ze moeten minstens het dubbele (inclusief btw) van het premiebedrag bedragen.

Je woning moet als hoofdverblijfplaats dienen, 25 jaar oud zijn en in het Vlaamse Gewest liggen. Er zijn bovendien ook inkomensvoorwaarden verbonden aan deze Vlaamse verbeteringspremie. Sinds 2018 mag het gezamenlijk inkomen van alleenstaanden, samenwonenden of gehuwden maximaal 30640 euro bedragen. Dit bedrag is te verhogen met 1600 euro per persoon ten laste.

Opgelet: indien je voor je woning in de afgelopen tien jaar een renovatiepremie kreeg, dan heb je geen recht meer op de verbeteringspremie. Wil je de renovatiepremie aanvragen maar kreeg je reeds een verbeteringspremie? Dan wordt het bedrag van deze laatste vergoeding afgetrokken van de renovatiepremie.

dak renoveren subsidie

 

4. Laag BTW tarief

Is de woning waarvan je het dak wil laten renoveren ouder dan tien jaar? Dan kom je in aanmerking voor het lage BTW tarief van 6% in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Dit geldt zowel voor de materiaalkosten als de arbeidskosten.

 

Premies aanvragen voor dakrenovatie loont!

Zoals je wel al gemerkt zal hebben, kan het zeker lonen om te investeren in je dak. Je krijgt niet alleen een deel terug van de investering maar je kan ook nog eens genieten van het lagere energieverbruik en een meerwaarde bij de verkoop van je woning!

Ben je op zoek naar een dakwerker voor het uitvoeren van een dakrenovatie? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier voor meer info.