Dakwerken uitvoeren? Vraag online offerte aan.

Subsidies en premies dakrenovatie 2019

Laatste update, 5 maart 2019 – Wanneer je het dak van de woning laat renoveren, kom je in aanmerking voor een aantal zeer aantrekkelijke premies en subsidies. Hier vind je vier interessante maatregelen waarmee je de investering in een dakrenovatie sneller kan terugverdienen.

 

1. Isolatiepremie dak

Van plan om je dak te isoleren, dan is het ook interessant om in dakisolatie te investeren. Voor het isoleren van je dak kom je namelijk in aanmerking voor een isolatiepremie van de netbeheerder. Het precieze bedrag van deze premie hangt af van de persoon die de isolatiewerken uitvoert. Zo verschilt de premie wanneer je de werken zelf uitvoert of laat uitvoeren door en aannemer.

Eindfacturen die nog werden afgesloten in 2018 behouden de premies van € 6/m² voor het laten uitvoeren van de werken en € 3/m² wanneer je de werken zelf uitvoert. Vanaf 2019 krijg je voor eindfacturen tussen 1 januari en 31 december 2019, indien je aan de voorwaarden voldoet, een vergoeding van € 4/m² euro per vierkante meter bij plaatsing door een aannemer. Doe-het-zelvers mogen zich verwachten aan een subsidie van € 2/m².

Er zijn ook voorwaarden op het gebied van de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal. De minimale Rd-waarde moet 4,5 m² K/W zijn. Voor meer informatie over de hoogte van de isolatiepremie en de voorwaarden verwijzen we je graag door naar dit artikel op mijn-dakwerker.be.

Je dakisolatie laten plaatsen levert je niet alleen een hogere premie op. Een vakman helpt je bij het invullen van je premie-aanvraag en verzekert je een 100% correcte plaatsing. Via onze gratis offerteservice ontvang je vrijblijvend offertes op maat van erkende isolatiespecialisten uit je buurt.

 

2. Overkoepelende Renovatiepremie

Voor het uitvoeren dan dakwerken kan je een overkoepelende renovatiepremie ontvangen. De dakwerken die in aanmerking komen:

  • Afbreken en vervangen van bestaande dakstructuren en de opbouw van draagkrachtige elementen
  • Behandeling van de dakstructuren tegen huiszwam en insecten
  • Vernieuwing van de waterdichte bedekking (dakpannen, leien, roofing, onderdak, …)
  • Aanbrengen of vervangen van dakgoten en regenafvoer
  • Aanbrengen of vernieuwen van dakopeningen als dak(vlak)ramen, dakkapellen, lichtkokers, lichtkoepels en schouwen
  • Aanbrengen van natte of droge kalkbepleistering op de onderkant van het dak.
  • Dakisolatie kan in aanmerking komen als ook structurele werken aan de dakstructuur uitgevoerd worden.
  • Zoldervloerisolatie kan in aanmerking komen als ook structurele werken aan de dakstructuur of aan de zoldervloer uitgevoerd worden.

Het premiebedrag bedraagt 20% tot 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw). Je moet dan wel voor minimum € 2.500 aan facturen kunnen voorleggen (excl. btw).

Verder moet je ook aan enkele voorwaarden voldoen in verband met je inkomen, woning, andere eigendommen en de facturen. Wil je precies weten op welk bedrag je aanspraak maakt? Kijk dan op www.premiezoeker.be.

 

De Overkoepelende renovatiepremie vervangt de oude Renovatiepremie en Verbeteringspremie. De Vlaamse verbeteringspremie kan je niet meer aanvragen. Ook aanvragen voor de vorige renovatiepremie zijn niet langer mogelijk. Enkel wie al een eerste deel van de premie heeft gekregen, kan nog een tweede aanvraag indienen binnen 2 jaar, ten laatste op 31 januari 2021.

 

4. Laag BTW tarief

Is de woning waarvan je het dak wil laten renoveren ouder dan 10 jaar? Dan kom je in aanmerking voor het lage BTW tarief van 6% in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Dit geldt zowel voor de materiaalkosten als de arbeidskosten.

 

dak renoveren subsidie

 

Premies aanvragen voor dakrenovatie loont!

Zoals je wel al gemerkt zal hebben, kan het zeker lonen om te investeren in je dak. Je krijgt niet alleen een deel terug van de investering maar je kan ook nog eens genieten van het lagere energieverbruik en een meerwaarde bij de verkoop van je woning. Ben je op zoek naar een dakwerker voor het uitvoeren van een dakrenovatie? Via de offertepagina ontvang je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project.