Dakwerken uitvoeren? Vraag online offerte aan.

 

Dak met asbest reinigen

Op asbestcementen daken kan soms mos aanwezig zijn. Het reinigen ervan houdt grote risico’s in. Asbestvezels kunnen erg schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid.

 

Gevaren van asbestdaken reinigen

Dak met asbest reinigenEen dak met oude leien of golfplaten kan asbest bevatten. Wil je een dergelijk asbestcementen dak ontmossen of reinigen? Ga dan zeker niet zelf aan de slag.

Er zijn verschillende gevaren. Een asbestdak reinigen met een hogedrukreiniger kan namelijk erg negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Door de hogedruk komt er een hoge concentratie aan asbestvezels vrij.

Bovendien is het ook verboden om het afvalwater met asbestvezels in de riool te laten lopen.

 

De levensduur van een asbestcementdak is ongeveer 50 jaar. Na 20 jaar bestaat het gevaar dat de asbestvezels loskomen. Dan is er gevaar voor je eigen gezondheid en die van anderen. Laat een dergelijk dak na die periode controleren door een aannemer en overweeg een dakrenovatie.

 

Hoe dak met asbest schoonmaken of ontmossen

Het enige wat je echt kan doen om asbest daken schoon te maken, is de dakbedekking vernieuwen. Dat komt omdat er -helaas- geen milieuvriendelijk of veilig alternatief bestaat om dergelijke daken te reinigen. Reinigen zal spijtig genoeg het loskomen van asbestvezels in de hand werken. In principe heb je twee keuzemogelijkheden. Ofwel laat je het mos op je asbestdak zoals het is, ofwel vernieuw je de dakbedekking.

 

Kosten asbestdak schoonmaken

Zoals hierboven aangehaald, mag je een asbestdak niet reinigen. De enige oplossing voor een nieuw proper dak, is een nieuwe dakbedekking. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de exacte werkzaamheden die moeten verricht worden.

dakbedekking vernieuwen door asbest

Voor nieuwe dakpannen zonder isolatie, mag je rekenen op een kostrprijs van € 120 à € 200 / vierkante meter. Voor een nieuw dak met leien, reken je best op € 300 à € 400 / vierkante meter. Omwille van de hoge kosten, is het aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven, om prijzen beter te kunnen vergelijken. Dankzij dakconstructie.be doe je dit gratis & vrijblijvend via onze offerteservice.